Per Runar Thoresen forteller interesserte tilhørere om Konnerudkollen Turisthotell. Foto: Bjarne Dramdal Erichsen

Været var nesten for godt da Det Dramatiske Selskab arrangerte historisk vandring på Konnerud i månedsskiftet mai-juni. Likevel trakk de tre vandringene mellom 20 og 30 deltagere hver dag.

Med Per Runar Thoresen som innsiktsfull guide og forteller, og med fine små tablåer på hvert stoppested, fikk de som trosset hetebølgen en fin innføring i deler av Konneruds historie. Starten gikk fra demningen på Stordammen. I det flotte været gikk turen til Fosserud, videre til Eskerud der det gamle Konnerudkollen Turisthotell en gang lå, Konnerudkollen hoppbakke, så til den eldste bygningen i området, som rett og slett kalles "Bygningen" og til slutt til Skalstad. 

Kulturdag og høstmøte

Neste store arrangement i Skoger og Konnerud Historielag er kulturdagen på Skjeldrumsaga søndag 2. september klokken 12.00. Der legges det opp til et variert program.

Dagen byr på muligheter for et besøk på Det lille skogbruksmuseet der deltagerne får oppleve tidligere tiders driftsformer gjennom redskaper, bilder og video. Du kan se den flotte restaurerte saga som ble åpnet for tre år siden etter den største dugnadsinnsatsen noensinne i historielaget, og du kan også teste kunnskapene dine i en natursti for hele familien. Årets høstmøte arrangeres på Sørvangen torsdag 25. oktober klokken 19.00.