Vestskogdagen arrangeres søndag 28. mai. Som vanlig er det først samling ved Vestskogjegernes minnebauta med ord for dagen og blomsterhilsen i regi av Heimevernet. Etterpå er det foredrag på Rønnehue ved Inger Karlberg.

Hun er arkeolog og rådgiver i Buskerud fylkeskommune. Temaet for foredraget er arkeologi fra Sande til Eiker. Inger Karlberg har også tidligere holdt interessante foredrag for historielaget. På høstmøtet for et par år siden kunne hun blant annet fortelle at det var oppdaget en ny hulvei fra Konnerud til Drammen. Kanskje kan vi håpe på en nyhet fra arkeologiens verden denne gangen også. 

Fjorårets arrangement ble preget av regnvær, men de som fikk stuet seg sammen under presenningene ved minnebautaen og innendørs på Rønnehue hadde en fin dag, som du ser av bildet. Her er Karl Olsen, Johan H. Andresen og Gunnar Båsen blant dem som søker ly for regnet. Enkelte mente at det var så hyggelig at det burde regne hvert år. Uansett om det blir sol eller regn, Vestskogdagen blir arrangert den siste søndagen i mai i år også.

 

Program for Vestskogdagen 2017 søndag 28. mai:

12.00:Samling ved Vestskogjegernes Minnebauta. Ord for dagen og blomsgterhilsen i regi av Heimevernet.

12.30: Salget åpner på Rønnehue: Kaffe, brus og vafler.

13.30: "Fotefar fra Vestskauen, arkeologi fra Sande til Eiker". Foredrag ved Inger Karlberg, rådgiver arkeologi,                Buskerud fylkeskommune.

Inngang kroner 50,-, barn under 12 år gratis. Ta med noe å sitte på. Andorsrudgrinda åpner klokken 09.00 og stenger klokken 17.00.